Jeg har ikke en spesialvekt som går ned til 0,1g, hvordan i huleste skal jeg klare å måle opp f.eks. 0,15 gram gjær til deigen min?
Svaret er heldigvis lettere enn du kanskje tror, med litt enkel matte.
Vi gjør følgende:
Sett en bolle oppå den vanlige digitale kjøkkenvekten din
Hell oppi 5 gram gjær
Hell oppi 495 gram vann slik at totalen nå blir 500g.
Bland skikkelig godt
Det var det. Nå har du laget en blanding med 1g gjær pr 100g væske.
Altså 0,01g gjær pr 1g væske.
Regnestykket blir nå:
Gjærmengden i oppskriften x 100 = væskemengden du skal bruke isteden.
Sier oppskriften 0,15g så måler du opp 15g av væskeblandingen din og tilsetter dette. Husk å ta bort 15g av vannet i oppskriften.
Sier oppskriften 1,22g så måler du opp 122g av væskeblandingen din og tilsetter dette. Husk å ta bort 122g av vannet i oppskriften.
Lykke til :)
Comments