Historie
Burrata har opprinnelse i Sør-Italia, i byen Andria. Historien forteller at burrata ble skapt på 1920-tallet på Bianchini-gården, en usedvanlig kald og hard vinterdag. Lorenzo Bianchino hadde planlagt å ta med seg sin hjemmelagde mozzarella til byen for å selge på det lokale markedet, men den tunge snøen og de frysende forholdene gjorde det umulig å reise. For å unngå å ødelegge biproduktene av osten, kombinerte han mozzarellarestene, ostemassen og fløten for å lage den smakfulle, smøraktige burrataosten, slik vi kjenner den i dag.
Forskjellen mellom mozzarella og burrata
Mozzarella er en av de mest kjente ostene i verden, kjent for sin elastiske tekstur og milde smak. Mozzarella er tradisjonelt laget av bøffelmelk, men kan også være laget av kumelk. Mozzarella smelter lett og gir en strekkbar konsistens når den varmes opp. Burrata er en enda mer smaksrik og kremete ost. Den er laget av fløte og små håndrevne “tråder” av mozzarella kjent som stracciatella. Dette puttes i en ball laget av vanlig mozzarrella som knytes eller lukkes. Resultatet er en myk ytre skorpe og en fyldig og lekker kjerne. Burrata serveres alltid fersk og burde ikke stekes.
Fun facts:
Det blir produsert Burrata verdt over 50 millioner dollar i året.
Burrata kalles ofte 'Dronningen av oster'
Det sies at melk fra kuer fra den italienske regionen Puglia lager den beste burrataen.
Ordet burra betyr smør på italiensk, og burrata kan oversettes med 'smørrete' eller 'innehoder smør'.
Comments