
Her i landet har vi bunadspolitiet, og der ute i den vide verden har vi... pizzapolitiet? Nei fullt så gæli er det ikke :) Men visste du at det finnes en slags 'Men in Black' organisasjon som har bestemt hva en autentisk napolitansk pizza er?

Ikke er jeg så opptatt av å følge disse reglene, noe av det som er gøy er jo nettopp å bryte regler og utforske og teste selv :) MEN at det finnes en organisasjon i Italia som har laget en offisiell regelbok over hva som kjennetegner en ekte napolitansk pizza, det er artig!
Og med tanke på den utrolig lange historien til denne typen pizza, er det jo også bra at man går såpass detaljert til verks for å beskytte de autentiske napolitanske pizzatradisjonene.

Organisasjonen heter Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), og de har en regelbok som de kaller 'AVPN International Regulation' LINK TIL REGLENE. Følger du denne til punkt og prikke kan du faktisk få en høythengende AVPN-sertifisering. Et skikkelig kvalitetsstempel!
Her er noen av reglene for at en pizza skal være en Verace Pizza Napoletana” – (Vera Pizza Napoletana) :
Pizzaen må være laget av type 0 eller 00 hvetemel
Sausen skal helst være laget av tomater av typen San Marzano
Osten skal være mozzarella, helst Mozzarella di Bufala
Alle ingrediensene skal helst stamme fra Campania-regionen i Italia.
Deigballene skal veie mellom 200-280g
Pizzaen skal ha en diameter på 22-35cm.
Skorpen/cornicione'n må være 1-2cm høy.
Deigen må eltes for hånd eller med en lavhastighetsmikser. Etter elting, må deigen få heve en viss periode.
Steking: Pizzaen må stekes i en vedfyrt, kuppelformet ovn ved 430-480°C i 60-90 sekunder.
Den ferdige pizzaen skal være myk og velsmakende
Og så videre, er du interessert, les gjennom reglene her:
Men du, husk at pizzaregler er til for å brytes da ;) Ha det gøy, eksperimenter og nyt god mat med gode venner!
Comments