Skal den siles, rives, skives, kubes, staves, grilles, hakkes, drysses, smøres, formes, røres, marineres, friteres, krøstes, smakes, smuldres, paneres, posjeres, fylles eller rett og slett gratuleres?
Her er det som alltid mange meninger, men all min research tilsier at de fleste italienere kutter mozzarellaen i staver eller kuber. Dersom man river ender man opp med mange forskjellige størrelser som dermed blir forskjellig stekt. "Åååå, men jeg vil jo rive opp mozzarellaen" sier du kanskje? "Det er jo da jeg føler meg mest i sync med naturen og det historiske håndverket". Ja men så riv da ;)
Det er også veldig lurt å sile mozzarellaen, gjerne i flere timer. Dette er fordi mozzarrella både inneholder en del vann, og ligger i saltlake. Vannet og fuktigheten ønsker vi ikke å ha med på pizzaen.
Step by step:
Tørk av med tørkepapir
Kutt opp i kuber eller staver, også kalt mozzarellafingre på ca 0,5-1cm tykkelse
Legg bitene i en sil og la de ligge der lenge.. Gjerne en time, faktisk gjerne 2-3-4-5 timer, men da i kjøleskap.
Buon appetito :)
Comments