top of page
  • Forfatterens bilde@pizzapappa

'Nduja: Den italienske (pølse)skatten fra Calabria

Ca. sånn så det ut da italienerne fant den første magiske Ndjujaen ;)

'Nduja er en smørbar smakseksplosjon av en pølse! Denne myke og krydrete pølsen er opprinnelig fra Calabria i Italia, men lages nå rundt om i verden. Her i landet får du tak i både importerte pølser og pølser laget med norsk svinekjøtt. Den er ganske sterk, så passer best for oss med opptrente chili-ganer, men bruker du litt mindre biter passer den for de fleste.


Opprinnelsen av navnet 'nduja kan spores tilbake til dialektene i Calabria, og det antas å ha en forbindelse med både andouille – en krydret og røkt fransk svinepølse – og piemontesisk "salam dla duja," som bokstavelig talt betyr "pølse i en krukke."


Når det gjelder bruk av 'nduja på napolitansk pizza har jeg sett så mangt, for eksempel:

  • 'Nduja med pistasjnøtter, burrata og sitron (denne komboen vant pizza NM for amatører, ta en titt HER.

  • 'Nduja med feta og granateplekjerner

  • 'Nduja med peanøttolje og ruccola

  • 'Nduja med hvit saus, grillet paprika og oliven

  • Og til slutt, klassikeren 'Nduja punktum. Da selvsagt med tomatsaus og mozzarrella ;)


Sånn! Da regner jeg med at du er overbevist, løp og kjøp og spis opp!

45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page