'Nduja er en smørbar smakseksplosjon av en pølse! Denne myke og krydrete pølsen er opprinnelig fra Calabria i Italia, men lages nå rundt om i verden. Her i landet får du tak i både importerte pølser og pølser laget med norsk svinekjøtt. Den er ganske sterk, så passer best for oss med opptrente chili-ganer, men bruker du litt mindre biter passer den for de fleste.
Opprinnelsen av navnet 'nduja kan spores tilbake til dialektene i Calabria, og det antas å ha en forbindelse med både andouille – en krydret og røkt fransk svinepølse – og piemontesisk "salam dla duja," som bokstavelig talt betyr "pølse i en krukke."
Når det gjelder bruk av 'nduja på napolitansk pizza har jeg sett så mangt, for eksempel:
'Nduja med pistasjnøtter, burrata og sitron (denne komboen vant pizza NM for amatører, ta en titt HER.
'Nduja med feta og granateplekjerner
'Nduja med peanøttolje og ruccola
'Nduja med hvit saus, grillet paprika og oliven
Og til slutt, klassikeren 'Nduja punktum. Da selvsagt med tomatsaus og mozzarrella ;)
Sånn! Da regner jeg med at du er overbevist, løp og kjøp og spis opp!
Comments