Denne oppskriften er nesten for lett til å ha sin egen side, men San Marzano tomaten er jo selve hjertet av den napolitanske pizzakulturen, så vel bekomme:
Kjøp en boks San Marzano tomater (1 boks holder til 4-6 pizzaer) 🍅
Valgfritt: Sil den for å få bort noe av væsken.
Hell den oppi en bolle
Enten Napoli-style: knus tomatene med hendene, eller bruk kun 3-4 støt med en stavmikser. Sausen skal være litt klumpete. Om du bruker stavmikser; pass på at frøene ikke knuses, da blir sausen mer syrlig og besk.
Smak til med en liten klype salt
Buon appetito! 🇮🇹
3 kjappe om San Marzano tomaten:
San Marzano tomaten er en av verdens mest populære saustomat. Dette har den fortjent fordi den har en fyldig og balansert smak, masse fruktkjøtt og få frø.
Ekte San Marzano tomater er dyrket i et helt bestemt område av verden: I den lille byen San Marzano sul Surno, rett ved foten av Vesuvio, ikke langt fra Napoli og Pompeii.
San Marzano tomaten stammer fra en tomatart som kom til Sør-Italia fra Amerika rundt 1600-tallet.
Kommentare