Gi din napolitanske pizza en smaksrik løft ved å lage din egen hjemmelagde chiliolje. Med en enkel oppskrift kan du skape en eksplosjon av smaker som vil utfordre smaksløkene dine 🌶️!
Ingredienser:
5dl Extra Virgin Olive Oil
5 spiseskjeer knuste chiliflakes
Paprikapulver (for å få den rødlige fargen på oljen)
2-3 hvitløksfedd (kan kuttes om du ikke ønsker hvitløk)
1 hel chili
Evt. andre krydder/urter som du ønsker å ha med. PS: du kan selvsagt halvere eller doble oppskriften etter ønske.
Slik gjør du:
Forvarm oljen til over 100 grader
Tilsett fersk grovkuttet hvitløk og la den ligge i oljen til den blir brun.
Fjern hvitløken og kast den.
Tilsett chiliflakes, rør lett og dette småboble litt i 5 minutter
Slå av platen og tilsett paprikapulver for rødfarge. Pass på at pulveret ikke brenner seg i bunn av kjelen, dette gir en bitter smak.
Kjøl helt ned til romtemperatur.
Sil oljen om du vil, eller la alt være med i den ferdige oljen.
Valgfritt: Tilsett 1 fersk chili, enten hel eller kuttet i 2 på langs. Dette gir både en fin "look" på oljen, og du får mer chilismak.
Oppbevares i lufttett flaske/beholder i opptil flere måneder.
Her er det bare å eksperimentere med flere ingredienser, kanskje noen av disse faller i smak? Ingefær, løk, vårløk, svart pepper, sesamfrø, tørket sopp, sichuan-pepperkorn, stjerneanis, røykaroma, kanel, laubærblader.
Comentarios