top of page
Forfatterens bilde@pizzapappa

Oppskrift: Hvordan lage din egen chiliolje?

Oppdatert: 24. jan.

Chiliolje er kanskje ikke en del av den Napolitanske pizzakulturen, med jammen er det godt ;)

Gi din napolitanske pizza en smaksrik løft ved å lage din egen hjemmelagde chiliolje. Med en enkel oppskrift kan du skape en eksplosjon av smaker som vil utfordre smaksløkene dine 🌶️!


Ingredienser:

  • 5dl Extra Virgin Olive Oil

  • 5 spiseskjeer knuste chiliflakes

  • Paprikapulver (for å få den rødlige fargen på oljen)

  • 2-3 hvitløksfedd (kan kuttes om du ikke ønsker hvitløk)

  • 1 hel chili

  • Evt. andre krydder/urter som du ønsker å ha med. PS: du kan selvsagt halvere eller doble oppskriften etter ønske.


Slik gjør du:

  1. Forvarm oljen til over 100 grader

  2. Tilsett fersk grovkuttet hvitløk og la den ligge i oljen til den blir brun.

  3. Fjern hvitløken og kast den.

  4. Tilsett chiliflakes, rør lett og dette småboble litt i 5 minutter

  5. Slå av platen og tilsett paprikapulver for rødfarge. Pass på at pulveret ikke brenner seg i bunn av kjelen, dette gir en bitter smak.

  6. Kjøl helt ned til romtemperatur.

  7. Sil oljen om du vil, eller la alt være med i den ferdige oljen.

  8. Valgfritt: Tilsett 1 fersk chili, enten hel eller kuttet i 2 på langs. Dette gir både en fin "look" på oljen, og du får mer chilismak.

  9. Oppbevares i lufttett flaske/beholder i opptil flere måneder.


Her er det bare å eksperimentere med flere ingredienser, kanskje noen av disse faller i smak? Ingefær, løk, vårløk, svart pepper, sesamfrø, tørket sopp, sichuan-pepperkorn, stjerneanis, røykaroma, kanel, laubærblader.

1 834 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page