top of page
Forfatterens bilde@pizzapappa

PizzApp - din veiviser til pizzaparadis

Oppdatert: 4. okt.

Den enkle appen PizzApp er en fantastisk følgesvenn for en pizzakokk!

Å lage den perfekte hjemmelagde napolitanske pizza kan virke skremmende! Det er mye tall og prosenter, forskjellige uttrykk og temperaturer, heving i bulk og i ball. Det kan rett og slett bli litt mye, men heldigvis har vi en app som hjelper oss med alt det der, la meg presentere: PizzApp 🥳!


Appen er enkel i bruk og avansert i funksjonalitet. Dvs lett og bruke, men med alle funksjoner du måtte drømme om.


Første gang du bruker appen må du:

  1. Gå inn på innstillinger og gjøre følgende 2 ting:

  2. Aktivér/huk av for CT (cold temperature). Da får du 2 temperaturvalg i appen og kan legge opp til heving i kjøleskap og på kjøkkenbenken slik man skal.

  3. Legg på 30% gjær!


Essensen er:

  1. Åpne appen, pass på at den står på Neapolitan pizza og at salt står på 3%.

  2. Før inn antall deigballer og vekt på disse. Jeg bruker 260-265g.

  3. Velg ønsket hydrasjon (ofte 58-65%). Jeg bruker ofte 64%.

  4. Velg ønsket lengde på hevingen (ofte melom 8-72t). Mest vanlig er nok ca 24t.

  5. Få en eksakt oppskrift presentert i gram.

  6. Bak i vei!



Ord og uttrykk i appen :

(vi forholder oss til engelsk språk, men du kan fint velge norsk i menyen)


  • CY, ADY, IDY, LSD, FSD og OD: Forskjellige typer gjær. Vi konsentrerer oss om IDY som er vår norske vanlig tørrgjær og CY som er den vanlige ferske gjæren vi bruker her i Norge.

  • Poolish og Biga: 2 typer fordeig/preferment.

  • Autolyse: Blanding av kun mel og gjær for å starte omdanning av proteiner til gluten og begynne å bygge et sterkt gluten nettverk. Anbefales dersom du ikke har kjøkkenmaskin, eller om det er veldig varmt, for å holde temperaturen på deigen nede før fermentering.

  • Leavening: Fermentering/gjæring/heving

  • RT og CT: Romtemperatur og kjøleskapstemperatur


Avanserte funksjoner:

  • Two ball sizes: Om du ønsker å lage 2 forskjellige størrelser på deigballene dine.

  • Flours number: Hold oversikten selv om du ønsker å bruke flere typer mel i deigen.

  • Biga og Poolish: Velg 1 av disse og få hjelp til mengden mel, vann og gjær du skal blande sammen i din fordeig.

  • Appen har også mye annen funksjonalitet. Last ned appen her: https://apps.apple.com/us/app/pizzapp/id1228158792

754 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page