top of page
  • Forfatterens bilde@pizzapappa

Slik steker du napolitansk pizza i din vanlige stekeovn

Oppdatert: 25. mar.


Napolitansk pizza, med sin tynne bunn, enkle og gode råvarer og luftige skorpe er ofte assosiert med tradisjonelle vedfyrte pizzaovner. Men frykt ikke! Med noen enkle trinn kan du bringe den autentiske smaken av Napoli rett inn på ditt eget kjøkken ved å steke napolitansk pizza i din vanlige ovn. Her er en enkel guide som garanterer et fantastisk resultat!


Hva trenger du?

  1. Du MÅ ha et pizzastål eller en pizzastein. Pizzastål er best, men pizzastein fungerer også.

  2. Du BØR ha en pizzaspade for å få lagt pizzaen fra arbeidsbenken og over i ovnen. Har du ikke dette kan du bake ut pizzaen på et bakeark som du tar ut når pizzaen er stekt nok til at du får løsnet bakearket og tatt det ut.Over ser du et par bilder av mitt godt brukte udødelige pizzastål :)


NB! Husk at alle ovner er forskjellige, så de optimale tider, plassering av pizzastål i ovnen og temperaturer kan variere fra ovn til ovn.

Hvor lang tid tar det?

  1. Forberedelsestid: 30min til forvarming av ovn, klargjøring av saus og toppings.

  2. Steketid: Ca. 3 min til steking av bunn med kun saus på, deretter ca 3 min til steking av pizzaen med ost og ditt valg av toppings (dvs 3 min ELLER til den er gyllen og fin i fargen. (Man kan også gjøre denne stekeprosessen i ett, men da vil som regel osten bli for mye stekt og smelte helt. Dette gjør ikke så mye, men osten vil miste noe av sin gode konsistens og smak.

  3. Spisetid! Klarer du å bruke mer enn 7-8 minutter på dette fantastiske mesterverket av en pizza er du god, eller kanskje du ikke var så sulten likevel? ;)Detaljert beskrivelse:

  1. Legg pizzastålet nest øverst i ovnen din. Skru på ovnens grillfunksjon på max slik at stålet varmes raskest mulig opp. La stålet stå i ovnen i 30 minutter.

  2. Når pizzaen er bakt ut og du har påført saus (Ja! Du skal kun ha på saus i dette steget!), skrur du ovnen på vanlig over- og undervarme på max temperatur (240-300C) og legger pizzaen inn på pizzastålet.

  3. Følg med; når pizzaen har fått en LETT gyllen farge etter omtrent 3 min kan du ta den ut, legge på ost og ønskede toppings og legge den inn igjen.

  4. Når pizzaen er akkurat passe gyllen og stekt etter dine ønsker, etter ca 3 min til, tar du pizzaen ut og nyter den :)

491 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page