top of page
Forfatterens bilde@pizzapappa

Enkel napolitansk pizza med pesto, pinjekjerner og mozzarella di bufala


Er du glad i pesto så er denne pizzaen midt i blinken! Og psssst; ønsker du å lage pestoen selv, men synes det blir litt for dyrt med pinjekjerner, så er mandler en god erstatning!


Om du ikke har laget pizzadeigen allerede så finner du flere oppskrifter på det her: https://pizzapappa.no/blogg/categories/pizzadeig.


Oppskrift til 4 porsjonspizzaer:

Før steking:

  • Durum (semolina) mel til utbaking

  • 4 stk ferdig pizzadeigballer på ca 260g hver

  • Ca 200g mozzarella

  • San Marzano tomatsaus (lær å lage denne sausen HER.)

  • Litt revet pecorino eller parmeggiano reggiano

  • Litt Extra virgin oliven olje


Etter steking:

  • 1/2 mozzarella-ball. Riv opp ønsket mengde

  • Ristede pinjekjerner

  • Pesto (f.eks. hjemmelaget Cara Cucina pesto alla genovese)

Da er det tid for steking! Jeg steker pizzaene i en pizzaovn på ca 430°i rundt 2 minutter. I vanlig stekeovn kan du bruke denne fremgangsmåten.


Lykke til :)


304 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page