Hvit pizza, eller Pizza Bianca, er et friskt pust om du ønsker noe litt annerledes en den tomatbaserte toppingen til en forandring. Mulighetene er endeløse, og det er mange råvarer som passer godt oppå den hvite sausen.
Deigen må lages. Dette består i bittelitt jobbing og mye venting :) Titt på denne siden for flere oppskrifter på napolitansk pizzadeig: https://pizzapappa.no/blogg/categories/pizzadeig.
Hvit saus:
1 beger crème fraîche orginal, 35 % (400g)
1-2 hvitløk etter ønske (finhakket)
1 klype salt + bittelitt pepper
Urter etter ønske, finhakket (f.eks. timian, persille eller oregano)
Litt finhakket chili om du ønsker den litt spicy
Sautert sopp:
200g aromasopp
1/2 løk
1 spiseskje sitronsaft for litt syrlighet
Salt & pepper etter smak
En dæsj honning
Stek soppen på lav varme til den har krympet og mye av vannet i soppen er fordampet.
Tilsett løken, stek videre
Ta av varmen og tilsett resten av ingrediensene.
Oppskrift til 4 porsjonspizzaer:
4 stk ferdig pizzadeigballer på ca 260g
Ca 400g hvit saus
Sopp-blandingen
ca 350g mozzarella
En god salami eller spekeskinke (jeg brukte Jåla trøffelsalami fra Ask gård)
Durum (semolina) mel til utbaking
Steketid! I vanlig stekeovn ville jeg gått for denne fremgangsmåten.
Lykke til :)
Comments