top of page
  • Forfatterens bilde@pizzapappa

Oppskrift: Hvit napolitansk pizza med trøffelsalami, sautert sopp og løk


Hvit pizza, eller Pizza Bianca, er et friskt pust om du ønsker noe litt annerledes en den tomatbaserte toppingen til en forandring. Mulighetene er endeløse, og det er mange råvarer som passer godt oppå den hvite sausen.


Deigen må lages. Dette består i bittelitt jobbing og mye venting :) Titt på denne siden for flere oppskrifter på napolitansk pizzadeig: https://pizzapappa.no/blogg/categories/pizzadeig.


Hvit saus:

  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 % (400g)

  • 1-2 hvitløk etter ønske (finhakket)

  • 1 klype salt + bittelitt pepper

  • Urter etter ønske, finhakket (f.eks. timian, persille eller oregano)

  • Litt finhakket chili om du ønsker den litt spicy


Sautert sopp:

  • 200g aromasopp

  • 1/2 løk

  • 1 spiseskje sitronsaft for litt syrlighet

  • Salt & pepper etter smak

  • En dæsj honning

  1. Stek soppen på lav varme til den har krympet og mye av vannet i soppen er fordampet.

  2. Tilsett løken, stek videre

  3. Ta av varmen og tilsett resten av ingrediensene.


Oppskrift til 4 porsjonspizzaer:

  • 4 stk ferdig pizzadeigballer på ca 260g

  • Ca 400g hvit saus

  • Sopp-blandingen

  • ca 350g mozzarella

  • En god salami eller spekeskinke (jeg brukte Jåla trøffelsalami fra Ask gård)

  • Durum (semolina) mel til utbaking

  • Steketid! I vanlig stekeovn ville jeg gått for denne fremgangsmåten.


Lykke til :)

113 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page