top of page

Kan man fryse pizzadeig?

  • Forfatterens bilde: @pizzapappa
    @pizzapappa
  • 24. jan. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 19. feb.

Fryste pizzadeigballer = WIN?
Fryste pizzadeigballer = WIN?

Svaret er ja, men frysing vil skade både glutennettverk og gjærceller og vil resultere i mindre luftighet og mer tyggemotstand i pizzaen. Jeg gjør likevel dette med jevne mellomrom, og til vårt hverdagsbehov her hjemme fungerer det fint.


Man får det beste resultatet ved å følge noen forhåndsregler:


  1. Pakk deigen lufttett for å forhindre fryseskader og uttørking. Dobbeltpakking (plastfolie + lufttett pose) gir best beskyttelse.

  2. Deig kan vanligvis oppbevares i fryseren i opptil 3 måneder uten kvalitetstap, men jo lenger deigen er fryst, jo mindre gjærceller vil det være igjen, og jo lenger tid må du bruke på å tine deigen. Et par uker går helt fint, deretter tar tining+heving lenger tid enn eksemplene under.

  3. Best resultat av tining får du ved å først tine i kjøleskap, deretter på kjøkkenbenken. Da vil tining og videre heving skje mest mulig jevnt.


Fremgangsmåte for frysing:

Lag deig på vanlig måte og la den heve frem til punktet hvor du lager deigballer. F.eks. 8-40 timer i kjøleskap, så lage deigballer, så inn i fryseren i poser eller beger/boks.


Fremgangsmåte for tining

Her har jeg testet mye forskjellig, og her kommer mine meget vitenskapelige funn ;)


Metode 1: Tin deigen i ca 12 timer på kjøkkenbenken (ca 20°C)

Metode 2: Tin deigen i kjøleskapet over natta (ca 8 timer) og på benken i ca 8 timer.

Metode 3: Hell rykende vann (60-70°C) i en beholder og sett deigene oppi denne, gjerne med lokk. La dette stå i 3+ timer til det har hevet til ønsket størrelse.


Video: Så sterk og god blir deigen!


Comments


© 2025 @pizzapappa.no

Takk! Du er nå lagt til i nyhetsbrevet :)

bottom of page