top of page
  • Forfatterens bilde@pizzapappa

Oppskrift: Klassisk Napolitansk Pizza Margherita


The O.G, the GOAT, Pizza Margherita! Det blir ikke stort enklere, men jammen blir det DIGG!


Før vi kan slenge på de enkle, men fantastiske råvarene som utgjør en Margherita må vi lage deigen. Her finner du min samling av oppskrifter på forskjellige deiger: https://pizzapappa.no/blogg/categories/pizzadeig.


Oppskrift til 4 porsjonspizzaer:

  • 4 stk ferdig pizzadeigballer på ca 260g

  • ca 400g pizzasaus (gjerne San Marzano tomater)

  • ca 250-350g mozzarella

  • Extra virgin olivenolje

  • Fersk basilikum (skal på pizzaen FØR den går i ovnen)

  • Valgfritt: parmesan eller Grand Padano.

  • Durum (semolina) mel til utbaking


Fremgangsmåte:

  1. Bak ut deigen. (Link: hvordan bake ut pizzadeig)

  2. Påfør saus, litt parmesan, noen basilikum-blader, litt Extra Virgin olivenolje og til slutt mozzarella, i den rekkefølgen.

  3. Steketid! Med vanlig ovn annbefaler jeg denne fremgangsmåten.


Lykke til :)

146 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page