![](https://static.wixstatic.com/media/e2cedd_d50432afbaed4e058931b5c4066f4871~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_552,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e2cedd_d50432afbaed4e058931b5c4066f4871~mv2.jpg)
Forberedelser
Ta ut deigballene minst 1 time før for at de skal nærme seg romtemperatur.
Sleng en god dose durumhvetemel (semolina) på kjøkkenbenken.
Gjennomføring
1. Legg deigballen forsiktig oppå haugen med durumhvete. Snu den rundt slik at du får durumhvete også på andre siden.
![](https://static.wixstatic.com/media/e2cedd_7cea857100a548c39647a72f0be524ff~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_552,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e2cedd_7cea857100a548c39647a72f0be524ff~mv2.jpg)
2. Press med samlede fingertuppenr på deigen slik at den blir flat, men ikke på den ytterste ca. 1 cm. Denne kanten prøver du å unngå å røre slik at den forblir luftig og høy. Størrelsen du klarer å forme til med dette steget avhenger av type mel og ikke minst hvor mye vann (hvor høy hydrasjon) du hadde i deigen.
![](https://static.wixstatic.com/media/e2cedd_d50432afbaed4e058931b5c4066f4871~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_552,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e2cedd_d50432afbaed4e058931b5c4066f4871~mv2.jpg)
3. Løft deigen opp, kast den evt forsiktig fra hånd til hånd uten å "skade" kanten. Børst bort melet der du nå legger den ned. Dette gjøres for å få bort overflodig mel som vil brenne seg i ovnen.
4. Bruk 1 av 2 teknikker for å strekke deigen større til den blir ønsket størrelse. 4-1. Teknikk 1 er en tohånds-strekk mens du roterer deigen rundt. Start med samlede flate hender, strekk utover og roter 90° samtidig. Gjenta et par ganger.
![](https://static.wixstatic.com/media/e2cedd_0cc504a515dd4e4bb4af57df3b84fd0b~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_552,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e2cedd_0cc504a515dd4e4bb4af57df3b84fd0b~mv2.jpg)
4-2. Teknikk 2, 'stretch and slap' gjør det samme, men ser litt kulere ut ;) Hold en flat hånd på den ene kanten av pizzaen, ta tak i andre kant med den andre hånda, strekk ut og legg oppå hånd 1 som du løfter opp, så 'slapper' du pizzaen ned på bordet igjen, noe rotert.
![](https://static.wixstatic.com/media/e2cedd_609d89dba70b4b04aa83cba24bd2de49~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e2cedd_609d89dba70b4b04aa83cba24bd2de49~mv2.jpg)
Vil du se en proff gjøre denne teknikken, klikk deg videre til YouTube HER!
5. Løft opp kanten på pizzaen og stikk pizzaspaden raskt inn under den.
Siste runde med strekk gjøres på pizzaspaden, løft opp kanten og strekk ut, gjenta flere steder rundt pizzaen etter behov.
6. Inn i ovnen med et raskt skyv og vi er i gang!
Comentarios