top of page
  • Forfatterens bilde@pizzapappa

Oppskrift: Napolitansk pizza med Burrata


Burrata er jo en fest i seg selv (lær om burrata her!), og kan gjerne nytes alene med god extra virgin olivenolje, salt og pepper. Men her skal vi lage oss en nydelig Pizza Napolitana con Burrata. Du må gjerne ha på italiensk salami eller parmaskinke, men her går vi for en Margherita med Burrata.


Deig lager du gjerne et par dager i forveien med et sterkt TIPO 0 eller 00 mel, oppskrifter finner du her: https://pizzapappa.no/blogg/categories/pizzadeig.


Oppskrift til 4 porsjonspizzaer:

  • 4 stk ferdig pizzadeigballer på ca 260g

  • ca 400g pizzasaus (gjerne San Marzano tomater)

  • ca 350g mozzarella (litt mindre enn du vanligvis bruker

  • Extra virgin olivenolje

  • Fersk basilikum (skal på pizzaen FØR den går i ovnen)

  • Durum (semolina) mel til utbaking

  • En "burrata-ball" som du legger midt på pizzaen ETTER steking, toppet med litt salt, pepper og Extra Virgin olive oil.

  • Stek med denne fremgangsmåten i vanlig ovn. I pizzaovn steker du pizzaen på 430-480°C i 60-90 sek.


Lykke til :)

85 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page